BOOST IT

print

Versnellingsplan onderwijsinnovatie met ICT

23 november 2018 door Digitale Onderwijsondersteuning

De Vereniging van Universiteiten, Vereniging Hogescholen en SURF hebben gezamenlijk een vierjarig versnellingsplan onderwijsinnovatie met ICT opgesteld. Binnen de eigen instelling én in samenwerking met andere universiteiten en hogescholen, biedt dit plan ruimte om substantiële stappen te zetten op het gebied van digitalisering. Dit past precies bij wat BOOST IT binnen Avans doet. 

Kansen voor het hoger onderwijs
Digitalisering biedt grote kansen voor het hoger onderwijs in Nederland. Het kan bijdragen aan de kwaliteit van het onderwijs en de internationale positie van het hoger onderwijs versterken. Het versnellingsplan is gebaseerd op 3 gedeelde ambities:

  • Aansluiting op de arbeidsmarkt verbeteren
  • Flexibilisering van het onderwijs
  • Slimmer en beter leren met technologie

8 versnellingszones
Het Versnellingsplan is opgedeeld in 8 versnellingszones waarbinnen 40 universiteiten en hogescholen samenwerken. Een aanvoerder van een van de instellingen geeft leiding aan een versnellingsteam met vertegenwoordigers van de deelnemende instellingen. 

Op het thema Faciliteren en professionaliseren van docenten is Ronal Spruit aanvoerder. 
Frank Vriens is betrokken bij het thema Flexibilisering van het onderwijs en Theo Nelissen sluit aan bij Evidence-based onderwijsinnovatie met ICT.

Laatst bijgewerkt op 20 december 2018.
Tips voor online onderwijs?
Online magazine

In dit magazine lees en zie je hoe we binnen Avans nu al bewegen en experimenteren richting het onderwijs van de toekomst.

Lees hier

Versnellingsplan onderwijsinnovatie met ICT
Nieuws