BOOST IT

print

Test je mee? En beoordeel ons nieuwe leermanagementsysteem

23 april 2019 door Digitale Onderwijsondersteuning

Om onze studenten ook in toekomst goed en modern onderwijs te kunnen blijven bieden, bereiden we een aanbesteding voor om een toekomstgericht leermanagementsysteem (LMS) aan te schaffen.  

Dit LMS moet ervoor zorgen dat blended leren binnen Avans optimaal wordt ondersteund. Je kunt hierbij denken aan het vinden van het cursusaanbod, op afstand samenwerken met docenten en medestudenten, videodeling, feedback vragen van een docent of het inzetten van een quizmodule. Ook het leerproces van onze eigen medewerkers willen we mogelijk met ditzelfde LMS ondersteunen. De toegevoegde waarde van één systeem zien we met name in de gedeelde ervaring van de rol van de docent en de student in het leerproces. 

Van visie naar aanschaf 
Afgelopen jaren is er al uitgebreid onderzoek gedaan naar de wensen die Avans heeft voor een digitale leeromgeving en specifiek voor een LMS. De bevindingen gebruiken we als input voor deze aanbesteding. Deze hebben we aangevuld met eisen en wensen die in februari zijn uitgevraagd bij alle academies via de ICTO coaches & Elco’s. Dit pakket van eisen en wensen hebben we inmiddels getoetst bij meerdere marktpartijen. Op basis hiervan zullen we nog een aantal kleine wijzigingen doorvoeren. We verwachten de aanbesteding begin juni te publiceren. Bekijk hier het filmpje over het proces van aanbesteding. 

Test mee & geef je oordeel  
Op dit moment zijn we de beoordelingsfase aan het vormgeven, die gepland is in september 2019. Dit doen we onder andere door een brede groep gebruikers (docenten, studenten en ondersteunend personeel) de functionaliteit en gebruikersvriendelijkheid te laten beoordelen. Deze beoordeling zal mede leiden tot het gunnen van deze opdracht aan één van de leveranciers.  

Aangezien dit een Avansbrede keuze betreft, zijn we op zoek naar twee docenten per academie die het interessant vinden om de aangeboden leermanagementsystemen te beoordelen op:  

  • woensdag 25 september 
  • donderdag 26 september  

Ben je docent, heb je interesse en ben je beide dagen beschikbaar? Meld je dan uiterlijk op 13 mei aan bij jouw ICTO coach.

Meer informatie over dit project, welke onderdeel uitmaakt van het programma BOOST IT, vind je op iAvans

 

Laatst bijgewerkt op 25 april 2019.
Tips voor online onderwijs?
Online magazine

In dit magazine lees en zie je hoe we binnen Avans nu al bewegen en experimenteren richting het onderwijs van de toekomst.

Lees hier

Versnellingsplan onderwijsinnovatie met ICT
Nieuws