Nieuws vanuit project Portaal

22 november 2018

Op 13 november was servicedesignbureau Muzus met een loket aanwezig in Breda en in Den Bosch. Doel was in gesprek te gaan met de doelgroepen en een reality check uit te voeren. Kloppen de insights wat er is opgehaald in de interviews. Maar ook om nog meer inzicht in de behoeften van gebruikers te krijgen.

Via het loket kreeg de doelgroep de mogelijkheid om te reageren op en mee te denken aan de visie en ‘habitats’. In de nieuwe digitale wereld van Avans zijn vier habitats: regelen, samenwerken, verdiepen en kennis delen. Op verschillende momenten ben je in een ander habitat, afhankelijk van je doel en met wie je bent. In elke habitat onderneem je andere activiteiten, zijn andere dingen belangrijk en heb je dus andere behoeften.

Kunnen voorbijgangers zich vinden in de visie? Herkennen zij zich in de richtlijnen rondom naadloos, persoonlijk en verbonden (past bij de kernwaarden van Avans: persoonlijk en betrokken)? En lukt het om zich te herkennen in de habitats en hun activiteiten hierin in te delen?

In Breda kwam een aantal mensen gericht op het loket af, omdat zij ervan gehoord hadden. We spraken in Breda en Den Bosch met studenten, docenten en medewerkers in ondersteunende functies

Bezoekers herkenden zich in de visie ‘naadloos, persoonlijk en verbonden’ met richtlijnen. Als toevoeging werd nog het toekomstperspectief genoemd.

Vervolg

Op 4 december is bureau Oak & Morrow de hele dag aanwezig voor gebruikerstesten voor het  interactiedesign van het nieuwe portaal. Hiervoor nodigen we studenten en medewerkers van Avans uit om mee te denken en een reactie te geven op het voorgestelde interactie design. Per deelnemer trekken we een half uur uit. De locatie is nog niet bekend.

Wil je mee denken? Of ken je een collega of student? Stuur dan een mail naar Claudia Vreeswijk, projectleider portaal, cebj.vreeswijk@avans.nl

Lees meer over het project portaal op de projectpagina van iAvans.

Laatst bijgewerkt op 22 november 2018.