BOOST IT

print

Training communicatieve vaardigheden en advisering onderwijslogistiek medewerkers

26 februari 2019 door Onderwijslogistiek

De ontwikkelingen voor een aanvullend cursusaanbod naast Xedule.

Aanleiding.

De implementatie Xedule en de veranderende rollen van roostermaker en inzetcoordinator zorgt ervoor dat we als programma, op vraag vanuit deze groep en de academies, naast implementatie Xedule een aanvullend cursusaanbod hebben/gaan ontwikkeld/ontwikkelen.  

De toekomstige onderwijslogistiek expert heeft namelijk niet alleen verstand van onderwijs en de bijbehorende inzet en systemen. De komst van Xedule maakt het mogelijk voor betrokkenen om al tijdens de ontwikkeling van onderwijs inzicht te krijgen wat dit betekent voor de organisatie van het onderwijs. Xedule als tool geeft de mogelijkheid aan de medewerkers om een andere rol aan te nemen. Vanuit het gezichtspunt van studeerbaarheid, doceerbaarheid, organiseerbaarheid en betaalbaarheid kan de medewerker de docenten die onderwijs ontwikkelen adviseren.

Post bachelor onderwijslogistiek expert.

Vanuit Avans+ wordt in samenwerking  met Advitrae, Avans programma Onderwijslogistiek en andere onderwijsinstellingen een opleiding tot onderwijslogistiek medewerker ontwikkeld. Dit is een post-bachelor opleiding per september studiejaar 2019-2020 van start gaat en die een studielast kent van 8 uur per week gedurende 40 onderwijs weken.  Onderwerpen als adviesvaardigheden, logistieke kennis, analytische vaardigheden en persoonlijk leiderschap zijn onderdeel van deze opleiding. Kennis van Xedule wordt als bekend verondersteld. Meer informatie volgt binnenkort.

Training communicatieve vaardigheden en advisering onderwijslogistiek medewerkers.

Om naast deze (vrij omvangrijke) opleiding een aanvulling te geven op de opleiding Xedule, wordt in het voorjaar van 2019 een training communicatie en advisering verzorgd. Deze cursusdagen zijn voor inzet coördinatoren en roostermakers van Avans. Er zijn twaalf plaatsen beschikbaar voor deze training. De training bestaat uit 2 dagen. En zijn voor dit moment niet afzonderlijk van elkaar te volgen. Voor deze eerste versie geen kosten voor de academies of dienst aan verbonden.

Dinsdag 16 april 2019

13.00-21.00 uur

Communicatieve vaardigheden: effectiever communiceren

Donderdag 16 mei 2019

13.00-21.00 uur

Adviseren binnen Onderwijslogistiek: de eerste stappen

Aanmelden voor deze training?

Leuk! Dat doe je hier. En is mogelijk tot 1 april.

De trainingen vinden plaats buiten de gebouwen van Avans en de exacte locatie volgt nog.

Laatst bijgewerkt op 1 maart 2019.
Tips voor online onderwijs?
Online magazine

In dit magazine lees en zie je hoe we binnen Avans nu al bewegen en experimenteren richting het onderwijs van de toekomst.

Lees hier

Versnellingsplan onderwijsinnovatie met ICT
Nieuws