BOOST IT

print

BOOST IT leidt tot verbreding portfoliomanagement

23 april 2019 door Digitale Onderwijsondersteuning

BOOST IT beslaat 80% van de projectenportfolio van Avans. Het omvat 7 projecten en 4 agile teams. Het programma raakt alle academies en diensten van Avans.
Felix Kuijpers: “BOOST IT gaat over digitalisering van het nieuwe onderwijs. Onze projecten doen ook een beroep op de capaciteit van Avans. We hebben menskracht nodig voor innovatie, maar binnen onze plannen lopen we soms ook tegen achterstallig onderhoud aan. Een voorbeeld: we zijn nu bezig met de implementatie van Office 365. Daarvoor moeten we over naar Windows 10. Dat vraagt ondersteuning van ICT. Dat komt bovenop het deel dat we al nodig hadden. Wil je verder komen, dan moet je het werkgebied van je portfolio verbreden.”

Portfoliomanager Monique van Gestel: “Portfoliomanagement was tot nu toe traditioneel, rondom projectmatig werken, ingericht. Dat wil zeggen dat we vooraf een projectplan maakten waarin we het pad naar het uiteindelijke resultaat beschreven. Binnen BOOST IT wordt veelal agile gewerkt en dat betekent dat portfoliomanagement moet doorontwikkelen, zodat het aansluit en relevant blijft voor besluitvorming”. 
Felix Kuijpers: “Het programma is te groot en te complex om alles van tevoren te overzien. Daarom werken we agile binnen BOOST IT. Oftewel: je zet 3 stappen vooruit, 1 terug en stuurt dan bij. Dat hebben we ook gevraagd van de afdeling ICT. Daarop hebben we geconcludeerd dat meer ICT-medewerkers agile moeten gaan werken. Daarmee ga je dus over de grenzen van BOOST IT heen.”
Monique van Gestel: “Het werkgebied van portfoliomanagement wordt hierdoor groter dan we aanvankelijk dachten. We hebben de afgelopen jaren veel bereikt, nu zijn we toe aan een volgende stap: het gehele werkgebied in kaart brengen. Dat zijn de projecten zelf, maar ook de capaciteit van de diensten die deze projecten ondersteunen.” 
Monique van Gestel-van Gils en Felix Kuijpers leggen uit waar zij mee bezig zijn. Het hele interview lees je hier

Laatst bijgewerkt op 7 mei 2019.
Tips voor online onderwijs?
Online magazine

In dit magazine lees en zie je hoe we binnen Avans nu al bewegen en experimenteren richting het onderwijs van de toekomst.

Lees hier

Versnellingsplan onderwijsinnovatie met ICT
Nieuws