BOOST IT

print

Werkwijze

Ambitie 2025 vraagt om wendbaarheid en veerkracht. De inzet van digitale middelen zal leiden tot flexibel en gepersonaliseerd onderwijs. Maar de weg daar naar toe gaat gepaard met complexe uitdagingen waarbij de manier waarop we dit aanpakken evenals wat we precies moeten gaan realiseren van te voren niet exact vaststaat. Om die redenen heeft Avans besloten om meer op een agile manier te gaan werken.

Met agile werken kan je sneller anticiperen op ontwikkelingen. Ook zorgen we er op deze manier voor dat we met snellere en betere resultaten het verschil blijven maken, wat uiteindelijk bijdraagt aan de kwaliteit van ons onderwijs.

Wendbaarheid

Binnen Boost IT werken we al enige tijd op een agile manier met agile teams. Agile staat voor wendbaarheid. Kenmerkend voor deze werkwijze is onder andere het werken in ‘’sprints’’ om in korte cycli resultaten te leveren, de dynamische & flexibele aanpak en het zelforganiserende team.

Waardeteam / BusDevOps team
Een team bestaat diverse personen die elk hun eigen expertise inbrengen. Denk aan een product owner, een scrum master, een UX designer en tester.

Bekijk het BusDevOps portaal (interne Sharepointomgeving) voor meer en uitgebreide informatie over onze teams en aanpak. Hier vind je ook uitleg over onder meer Fubia+ en gildes.

Laatst bijgewerkt op 2 maart 2021.
Versnellingsplan onderwijsinnovatie met ICT