BOOST IT

ICT & Onderwijscoach (ICTO)

18 april 2018

De kerntaak van een ICTO Coach is het helpen van docenten bij het didactisch verantwoord inzetten van digitale onderwijstools. Per academie is 2 tot 3 dagen beschikbaar voor deze nieuwe rol om docenten te ondersteunen. Naast individuele coaching en ondersteuning zitten de ICTO Coaches als gesprekspartner aan tafel bij de onderwijsontwikkeling. Zij zijn op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en leveren een bijdrage aan de visieontwikkeling en het beleid binnen de academie op het gebied van blended learning. In de Community of Practice delen zij kennis en ervaringen met andere ICTO Coaches. 

Met dit initiatief verbeteren we in eerste instantie de ondersteuning van docenten. Uit onderzoek weten we dat ‘coaching on the job’ en ‘just-in-time ondersteuning’ effectiever zijn dan een training. Docenten leren vooral door te doen en van elkaar. In een training ontwikkel je de basis. In de eigen academie ontwikkel je al doende jouw persoonlijke visie op onderwijs & ICT. De ICTO Coach stimuleert innovatie van onderaf en sluit aan bij de vragen en behoeften van docenten. 

Het hogere doel is het verbeteren van ons onderwijs. Een gezamenlijke uitdaging daarbij is de integratie van ICT in de onderwijsontwikkeling. De planning loopt per academie anders. 

Mocht je nog niet weten wie de ICTO Coach is van jouw academie. Dan vind je hieronder een lijst met namen. 

AAAD Judith Herrewijn
AAFM   Elske Schijns
AB&I Henk Massink
ACUE   Paul Marijnissen
AE&I   Jan-Willem Cremers
AFM Tim Willems en Peter Kenter
AGZ Marjolein Schlössels - Verbeek 
AHB   Serge Verwiel
AI&I   René Kasbergen, Elfi Scheffers en Ronald van Rietschoten
AKV   Henk van Alphen
AMBM  Huub Kamp
AMIB Karin van de Weijer en Guido Hendriks
AOMI   Roel Steendijk, Edgar van Noort en Sjoerd Bos
ASB     Edwin Zeelenberg en Mariëlle van Hest
ASH     Chantal Kiens
ASIS André Tressel
ATGM  

Mirjam Winkelmolen

AVB     Patrick Hoksbergen
AVD     Wendy van Buul en Bert Leene
JHS Helma Driessen
PABO

Renske Pals en Marion Driessen

Laatst bijgewerkt op 29 oktober 2019.
Nieuwsbrief of idee?

Wil je de nieuwsbrief ontvangen of heb je een idee hoe we het onderwijs en bedrijfsvoering nog beter kunnen faciliteren?

Mail ons

Online magazine

In dit magazine lees en zie je hoe we binnen Avans nu al bewegen en experimenteren richting het onderwijs van de toekomst.

Lees hier

Versnellingsplan onderwijsinnovatie met ICT
Nieuws